Geslaagde Streekproductenmarkt en Maalmarathon


De eerste jubileumactiviteit van de Leemansmolen heeft op zaterdag 12 mei ruim 1000 bezoekers getrokken. Het idee van een Streekproductenmarkt (Twentse preuveri-je) en Maalmarathon vielen kennelijk zo in de smaak dat het publiek het molenerf de hele dag goed wist te vinden.

Knus molenerf met regionale producten

De kleinschalige opzet van de markt zorgde voor een overzichtelijk en knus molenerf, met 11 kraampjes van o.a. leden van 'De Twentse Hooilanden'.
De bezoekers konden bij alle kraampjes proeven van de regionale specialiteiten en lekkernijen. Uiteraard waren er volop pannenkoeken en ook de meelproducten en het molenbrood werden door de bezoekers gewaardeerd.

Uitleg door de molenaars

De vrijwillige molenaars hebben de hele dag uitleg geven aan de geïnteresseerde bezoekers die in groten getale de trap naar de stelling beklommen.
Ook hadden de molenaars een kraampje ingericht met de Leskisten van de Leemansmolen, waar het educatieve materiaal van de Leemansmolen werd getoond.

Activiteiten voor de jeugd

Voor de jeugd was er een springkussen en een ballonkunstenaar. En bij het kraampje van de molen zelf lagen kleurplaten van de Leemansmolen en windmolentjes.
Menig kind verliet het molenerf met een fraai ballonfiguur of kleurplaten in de hand.

Maalmarathon levert 660 kg gerstemeel op

De hele dag stond er een heel goede maalwind en de regenbuien trokken allemaal langs de molen.
Zaterdagmiddag om 17.30 uur eindigde de 24-uurs Maalmarathon doordat Hanneke Wessels, dochter van de laatste beroepsmolenaar en lid van het Stichtingsbestuur, de wieken stilzette met de vang(ketting).
De molenaars bleken met hulp van de wind ruim 660 kg gerst te hebben vermalen tot meel.

Geslaagde jubileumactiviteit

Bestuur en molenaars kunnen tevreden terugkijken op een geslaagde jubileumactiviteit, die vrijdagavond feestelijk begon met de uitreiking van een lintje aan molenaar-instructeur Wim de Goeijen.

Klik door naar het fotoalbum >>

Nieuwsarchief