Zoeken

Leemansmolen: korenmolen met karakter


Aan de Hammerweg in Vriezenveen, schuin achter het NS station, staat de Leemansmolen. In 1862 liet de in Vriezenveen geboren Hendrik Leemans deze achtkante pel- en korenmolen bouwen.

Bewonder en verwonder

Kom binnen in de molen en beklim de eerste trap naar de 3 meter hoge stelling (het 'balkon' rondom de molen). Bewonder het fraaie uitzicht en verwonder je over de enorme wieken, het kruirad en de 'staart' van de molen.

Molengeluiden en -geuren

Je hoort en ruikt de molen. De draaiende wieken suizen in de wind. Als er gemalen wordt, hoor je het 'zingen' van de langs elkaar wrijvende molenstenen. Je ruikt het vers gemalen gerstemeel.

Bezoekers van harte welkom

Elke zaterdagmorgen zijn de vrijwillige molenaars in de molen aanwezig. En zodra er genoeg wind is, draaien de wieken. De molenaars laten je graag de molen zien en vertellen je hoe de molen werkt. Zij weten ook (bijna) alles van de geschiedenis van deze korenmolen.

LAATSTE NIEUWS

Druk bezochte Voorjaarsmarkt op Nationale Molendag
Op zaterdag 9 mei organiseerden wij van 10.00- 16.00 uur onze traditionele Voorjaarsmarkt ter gelegenheid van Nationale Molendag.
Op de kleinschalige markt waren zo’n 15 kraampjes te zien met streekproducten, oude ambachten, handgemaakte producten en (kunst)nijverheid. Er werden pannenkoeken gebakken en er waren volop molenmeelproducten te koop.
lees verder >>

Schoolexcursies

 • 22 mei:
  Shalom Vriezenveen
 • 29 mei:
  Oranjeschool Vroomshoop
  Rehoboth Vriezenveen
 • 5 juni:
  De Maten Den Ham
  De Schakel Vroomshoop
 • 12 juni:
  Nieuwoord Vroomshoop
  Oranjeschool Vroomshoop
 • 19 juni:
  Shalom Vriezenveen
 • 26 juni:
  Nieuwoord Vroomshoop
  De Regenboog VriezenveenOnze molenmeelproducten

lees verder >>