Molenkunstproject 2012


In 2012 bestond de Leemansmolen in Vriezenveen 150 jaar. Onderdeel van de jubileumvieringen was een educatief kunstproject ‘Molenzeilen beschilderen’ met leerlingen uit groep 7 van vier basisscholen uit de vier kernen van de gemeente Twenterand, nl. Gbs Domino Den Ham, Kbs Willibrordus Vroomshoop, Cbs De Bron Vriezenveen, Obs De Blokstoeke Westerhaar.
Dit alles in samenwerking met de Vroomshoopse kunstenares Louise Bramer.

Activiteiten

* Vrijdagmiddag 16, 23, 30 maart en 20 april: Molenexcursie voor de vier schoolklassen, die op school is voorbereid met de Leskisten van de Leemansmolen.
* Vrijdag 11 en dinsdag 22 mei:Gastlessen op de scholen door de kunstenaressen. Brainstormen over het ontwerp van de beschildering.
* Vrijdag 1 en 8 juni: De vier schoolklassen beschilderen hun molenzeil in het atelier van Louise Bramer. Elk zeil is 10 m lang en 1,5 meter breed.
* Vrijdagmiddag 13 juli: Slotmanifestatie van het kunstproject. De beschilderde zeilen werden op de wieken gelegd. Tevens was er op het molenerf een vliegerdemo voor de vier schoolklassen in samenwerking met de Twentse Vliegervrienden uit Westerhaar.

Fotoalbums

Van het hele Molenkunstproject (molenbezoek, gastles met ontwerpfase, het schilderen in het atelier en het slotfeest) zijn fotoalbums gemaakt.
- Klik door naar het fotoalbum van OBS De Blokstoeke >>
- Klik door naar het fotoalbum van CBS De Bron >>
- Klik door naar het fotoalbum van GBS Domino >>
- Klik door naar het fotoalbum van KBS Willibrordus >>
- Klik door naar het fotoalbum van het slotfeest op 13 juli.

Laatste nieuwsbericht

Geslaagd slotfeest molenkunstproject met 100 leerlingen

(publicatiedatum: 14-07-2012)

Vrijdagmiddag 13 juli vond onder soms natte weersomstandigheden en dreigende luchten de slotmanifestatie plaats van ons molenkunstproject.
Ruim 100 schoolkinderen van vier basisscholen uit de gemeente Twenterand verzamelden zich om 13.00 uur op het molenerf, waar van alles te beleven was.
lees verder >>