Nieuws


Honderden bezoekers wisten overdekte(!) Voorjaarsmarkt te vinden

(publicatiedatum: 11-05-2014)

Op zaterdag 10 mei organiseerden wij ter gelegenheid van Nationale Molendag onze inmiddels traditionele Voorjaarsmarkt. Op deze kleinschalige markt waren kraampjes te zien met streekproducten, oude ambachten, handgemaakte producten en (kunst)nijverheid.
Door de slechte weersverwachting waren we genoodzaakt de complete markt naar de kapschuur op het molenerf en drie grote tenten te verplaatsen. Een gouden greep!
lees verder >>

Groep 3-4 CBS De Morgenster Wierden krijgt rondleiding

publicatiedatum: 31-03-2014

Vrijdagmorgen 28 maart draaiden zes auto’s het molenerf op, met daarin 22 leerlingen van groep 3 en 4 van de CBS De Morgenster uit Wierden.
Hun juf Dineke ten Dam had hen met behulp van de leskisten van de Leemansmolen goed voorbereid op de molenexcursie die voor hen was georganiseerd. Al buiten de molen stelden de leerlingen de eerste vragen aan de molenaars.
lees verder >>

Molenaars krijgen antiek maalkoppel 'aan de praat'

(publicatiedatum: 20-01-2014)

Zaterdag 18 januari is het de molenaars Alexander en Arnold gelukt om de eerste zakken gerst te malen met ons ‘nieuwe’, antieke maalkoppeltje.
Het maalkoppel, dat bestaat uit door een elektromotor aangedreven maalstenen met een doorsnee van 70 cm, dateert van ver voor de Tweede Wereldoorlog.
Het heeft een vaste plaats gekregen onderin de molen en kan gebruikt worden om gerst te malen, als er geen wind is.
lees verder >>

Nieuwsarchief