Nieuws


Zaterdag 14 mei: Voorjaarsmarkt en Molendag

(publicatiedatum: 15-05-2016)

Op zaterdag 14 mei organiseerden bestuur en molenaars van de Leemansmolen in Vriezenveen de traditionele Voorjaarsmarkt ter gelegenheid van Nationale Molendag.
Op deze kleinschalige markt waren kraampjes te zien met streekproducten, oude ambachten, handgemaakte producten en (kunst)nijverheid.
Ondanks het feit dat de spoorwegovergang aan de Hammerweg afgesloten was door werkzaamheden, wisten ruim 800 bezoekers de molen toch te vinden, waaronder veel gezinnen met kinderen.
lees verder >>

Leemansmolen is -na ruim 90 jaar- weer pelmolen geworden

(publicatiedatum: 22-04-2016)

De afgelopen weken is de laatste hand gelegd aan de restauratie van de ‘pellerij’ in de Leemansmolen. En inmiddels is het eerste gerst gepeld tot gort, waardoor de molen – na ruim 90 jaar- zijn pelfunctie weer heeft teruggekregen.
De Leemansmolen in Vriezenveen werd in 1862 gebouwd als korenmolen én pelmolen. Het pelmolengedeelte, de ‘pellerij’, is echter al sinds 1923 buiten bedrijf, omdat de pelsteen in dat jaar werd verkocht.
lees verder >>

Oud-notaris Holtman neemt afscheid na 21 jaar voorzitterschap

(publicatiedatum: 12-04-2016)

Maandagavond 11 april heeft oud-notaris H. Holtman in een bijzondere bestuursvergadering afscheid genomen als voorzitter van de Stichting Leemansmolen. Sinds de oprichting van de Stichting in 1995 heeft hij het voorzitterschap vervuld, maar nu vond hij dat hij rond zijn 80e verjaardag de voorzittershamer moest overdragen.
Dat deed hij aan Berthe Wessels, kleindochter van Frits Hoff, die de laatste beroepsmolenaar van de Leemansmolen was.
lees verder >>

Nieuwsarchief