Nieuws


Za 13 sep Open Monumentendag en Overijsselse Molendag

(publicatiedatum: 30-08-2014)

Zaterdag 13 september zet de Leemansmolen zijn deuren wagenwijd open ter gelegenheid van de landelijke Open Monumentendag en de Overijsselse Molendag.
Van 10.00-16.00 uur kunnen de bezoekers een kijkje komen nemen in dit monument uit 1862, dat nog volop in gebruik is als korenmolen.
lees verder >>

Honderden bezoekers wisten overdekte(!) Voorjaarsmarkt te vinden

(publicatiedatum: 11-05-2014)

Op zaterdag 10 mei organiseerden wij ter gelegenheid van Nationale Molendag onze inmiddels traditionele Voorjaarsmarkt. Op deze kleinschalige markt waren kraampjes te zien met streekproducten, oude ambachten, handgemaakte producten en (kunst)nijverheid.
Door de slechte weersverwachting waren we genoodzaakt de complete markt naar de kapschuur op het molenerf en drie grote tenten te verplaatsen. Een gouden greep!
lees verder >>

Groep 3-4 CBS De Morgenster Wierden krijgt rondleiding

publicatiedatum: 31-03-2014

Vrijdagmorgen 28 maart draaiden zes auto’s het molenerf op, met daarin 22 leerlingen van groep 3 en 4 van de CBS De Morgenster uit Wierden.
Hun juf Dineke ten Dam had hen met behulp van de leskisten van de Leemansmolen goed voorbereid op de molenexcursie die voor hen was georganiseerd. Al buiten de molen stelden de leerlingen de eerste vragen aan de molenaars.
lees verder >>

Nieuwsarchief